Draadloos alarmsysteem samenstellen

Start door te klikken op het juiste plaatje

Maak hieronder een keuze voor het juiste complex en de vragen zullen u verder helpen om tot de juiste keuze te komen. Het samenstellen van een alarmsysteem is niet ingewikkeld en dat kan u met het begrip van deze vragen zeker. Het is altijd nog mogelijk om later melders toe te voegen. 

Iedereen kan een systeem samenstellen

Met de juiste vragen in gedachten is het mogelijk om een draadloos alarmsysteem zelf samen te stellen. Iedereen kan een andere invulling hebben van zijn draadloos alarmsysteem. Er is geen perfecte oplossing die voor iedereen past. Stel de onderstaande vragen om er voor te zorgen dat u alle opties heeft overwogen bij het samenstellen van een draadloos alarmsysteem.

Appartement

Voorbeeld starterset

Stel de onderstaande vragen

Met de onderstaande vragen heeft u alle mogelijkheden van het draadloos alarmsysteem meegenomen voor een appartement. Hiermee kunt u geen enkele optie vergeten. Het is natuurlijk later altijd nog mogelijk om extra melders toe te voegen als dat gewenst is. 

Hoeveel kamers heb ik?

Het aantal kamers worden bepaald hoeveel bewegingsmelders er gewenst zijn in de woning. Niet iedere kamer hoeft een bewegingsmelder te hebben. Het gaat hier met name om de 'grotere' kamers zoals de woonkamer, keuken en de entree is altijd een goede keuze. Een inbreker zal zich niet beperken tot één kamer en daarom kan het appartement prima met een beperkt aantal bewegingsmelders worden uitgerust.

Bewegingsmelders huisdiervriendelijk

Alle bewegingsmelder van Ajax zijn diervriendelijk daarom hoeft u met dieren niet specifiek te letten op een juiste melders hiervoor.

MotionProtect

Bewegingsmelders huisdiervriendelijk en glasbreuk detectie

Dit is niet alleen een bewegingsmelder maar de melder heeft ook een glasbreuk detector ingebouwd. Erg handig als er plekken zijn waar een inbreker door het glas zou kunnen komen. Wellicht een voordeur waar glas in zit. 

MotionProtectPlus

Hoeveel deuren heb ik?

Het is erg verstandig alle deuren en ramen waar mensen doorheen kunnen komen te beveiligen met een magneet contact. Een magneet contact kan 'zien' of een deur op of dicht is. Als de deur opengaat en het alarm ingeschakeld is dan zal het alarm afgaan. 

Magneet contact deur en raam sensor

Het plaatsen van de contacten kan op elk raam of elke deur. De melders zijn erg flexibel in toepassing en kunnen op meerder manieren gemonteerd worden. Het kozijn hoeft niet recht te zijn dus er is altijd wel een goede methode te vinden.

DoorProtect

Wil ik een sirene binnen?

Ee sirene binnen is eigenlijk altijd gewenst. Een sirene is het ideale middel om een inbreker te laten schrikken en aandacht op de woning te vestigen bij een inbraak. Zonder sirene is dat effect weg dus plaats die altijd bij de ingang.

HomeSiren

Wil ik alleen de app gebruiken of ook een keypad bij de deur?

Een vast plek om het systeem te bedienen bij de deur is altijd fijn. Tijdens het in en uitlopen van de woning kunt u op een vaste plek het systeem bedienen. Met één druk op de knop is het mogelijk om het systeem in te schakelen. 

Keypad

Wil ik rookmelders toevoegen?

Een rookmelder zal geen inbrekers afschrikken maar u wel waarschuwen op een cruciaal moment. Als u ligt te slapen en er zou een brand ontstaan dan wordt u daar niet wakker van. Een brand kan zich in een paar minuten ontwikkelen tot een niet meer te doven brand. Dan zult u de woning niet meer kunnen verlaten. Kies dus voor een rookmelder als u er nog geen heeft.

FireProtect

Wil ik water lekkage detectoren toevoegen?

Water lekkage komt niet regelmatig voor maar iedereen die het al eens meegemaakt heeft weet dat er een flinke schade uit voort kan komen. Typisch worden die melders bij een kraan, douche ruimte, bad of wasmachine geplaatst. 

LeaksProtect

Gemiddelde samenstelling appartement

Een set voor een gemiddeld appartement heeft maar een paart melders. Er zijn veelal niet heel veel melders nodig om het appartement goed te beveiligen. Dat komt mede omdat er veelal maar één ingang is.